T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / PENDİK - Gönüllü Hizmet Vakfı Mustafa Saffet Fen Lisesi

"Building a Better World " e-Twinning Projemiz

 

About

 

Yüzyıllardır insanlar seyehat etmek, ticaret yapmak, yeni ekonomik fırsatlar yakalamak, fakirlik ve siyasi baskılardan kaçmak için göç etmektedirler. Buna rağmen, şu anda öyle görünüyor ki toplumumuz, bu göçlerin yarattığı sorunlar ve insanların kendi ülkelerini neden terk etmek zorunda kaldıklarının sebepleriyle her zamankinden daha çok ilgilenmektedir. Bu nedenle; projemiz, gençlerimizin farklı uluslardan, farklı kültürel ve tarihi altyapılara sahip insanlara karşı hoşgörülü olmalarını öğretmeyi amaçlamaktadır.  Ayrıca; bu projede göçmen, mülteci ya da farklı sebepler dolayısıyla toplumun dışına itilmiş insanlara karşı saygı gösterilmesi gerektiği vurgulanmaktadır. Bu bağlamda öğrencilerden, kendi ülkelerinin göç tarihini inceleyip, şu andaki durumla kıyaslamaları beklenmektedir. Buna ilaveten, öğrencilerimiz proje süresince,  göçmen ve mültecilerin ülkelerinden ayrılmak zorunda kalmalarının nedenlerini araştıracaklar ve göçün toplum üzerindeki etkileri üzerinde yoğunlaşacaklardır. Sonrasında, başarı öyküsüne sahip ünlü göçmenlerin hayat hikayelerini öğrenecekler ve böylece projenin sonunda konuyla alakalı daha derin bir bilgiye sahip olacaklardır.

 

 

 

Members

Bellçika (Koordinatör)

 

 

Türkiye

 

İtalya

 

Fransa

 

Litvanya

 

Almanya

 

 

 

Yaş Aralığı

 

15-19

 

 

 

Çalışılan Konular

 

Yabancı Diller, Tarih, Coğrafya, Bilişim Teknolojileri, Vatandaşlık

 

 

 

Proje Numarası

 

130229

 

 

 

MSFL Koordinatörü

 

Deniz TACAR

Projenin başlangıcında tanışıp kaynaşmak, projenin ayrıntılarını konuşmak ve yapılacak etkinliklerle alakalı beyin fırtınası yapmak amacıyla öğretmen tanışma webinarı düzenlendi.

 

 

22-01-2023  
   

 

İngilizce öğretmenimiz Deniz Tacar tarafından düzenlenen "Building a Better World" isimli eTwinning projesinin tanıtıldığı öğrenci-öğretmen ve veli toplantısından bir kare. 

 22-01-2023













E-safety önlemleri kapsamında, öğrencilerimizin çeşitli web 2.0 araçları ile tasarladıkları ve proje süresince kullanacakları avatarlarından örnekler:

22-01-2023









Öğrencilerimiz tarafından hazırlanan Öğrenci-Okul- Şehir tanıtımı videoları aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz:

https://padlet.com/vykinta/4r21xmugiz100d9q

 

Aşağıdaki linkten öğrencilerimiz ve ortak ülke öğrencileri tarafından hazırlanmış  yılbaşı kutlama kartlarına ulaşabilirsiniz:

http://linoit.com/users/vykinta/canvases/Building%20a%20better%20world

Göç konulu projemizin temellerini daha sağlam atmak amacıyla tarih öğretmenimiz Ramazan Mürşit SARIOĞLU ve coğrafya öğretmenimiz Ömer KAYHAN öğrencilerimizi konuyla alakalı derinden bilgilendiren sunumlar yaptılar. Katkılarından dolayı kendilerine teşekkür ederiz. 

22-01-202322-01-2023








Öğrencilerimizin tasarladıkları proje logolarından örnekler:

22-01-2023











Projemiz hala devam etmektedir. Gelişmeler için takipte kalınız...


 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 22.01.2023 - Güncelleme: 23.01.2023 23:50 - Görüntülenme: 220
  Beğen | 0  kişi beğendi