Haz

Okulumuzun çevresini belediyemizin destekleriyle ağaçlandırdık.

Haz

Okulumuz öğretmen ve öğrencileriyle birlikte Edirne'ye gezi düzenledik..

Öğrencilerimiz; zengin bir kültüre  sahip olan Edirne' de, "Selimiye Camii ve Külliyesi, II. Bayezid Külliyesi ve Sağlık Müzesi" ni , diğer tarihi camileri  , Sarayiçi, Balkan Şehitleri Anıtı, Fatih ve Kanuni Köprüleri, Adalet Kasrı, İpsala sınır kapısını, Lozan Anıtı, Tarihî Edirne Tren Garı' nı ziyaret ettik. Meriç Nehri kenarında çaylarımızı yudumlayıp dinlendikten sonra Ali Paşa Çarşısı" nda alışveriş ile gezimizi, tamamlamış olduk.

Haz

Okulumuzun düzenlemiş olduğu ilçemiz 8.sınıflar arası matematik yarışması  finali Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu konferans salonunda gerçekleştirildi. Final Yarışması  birinci aşamada ilk dört sırayı alan Özel İyi Dersler Ortaokulu, Özel Kurtköy Onadım Eğitim Bilimleri Ortaokulu, Abdullah Acar Ortaokulu  ve Prof.Dr. Necmettin Erbakan İmam Hatip Ortaokulu arasında yapıldı. Birinciliği yedek soruların belirlediği yarışmayı özel iyi dersler ortaokulu kazandı.

Birinci aşamaya katılan tüm öğrencilerimizi ve finalde yarışmaya hak kazanan  okullarımızın idareci, öğretmen ve öğrencilerini tebrik ederiz.
Ayrıca tüm yarışma sürecinde koordinasyonu sağlayan, yarışmanın yürütülmesinde emeği geçen başta Hasan ÖZDEMİR hocamız olmak üzere jüri üyelerine, soru hazırlama komisyonu ve tüm ekibimize teşekkür ederiz.

Haz

Bodrum Marmara Koleji'nin düzenlemiş olduğu  (BMKMUN'19) Model Birleşmiş Milletler Konferansına İngilizce öğretmenimiz Erhan ÇAKIL önderliğinde 16 öğrencimizle katılım sağladık.

Öğrencilerimiz ,kendileri için belirlenen ülkelerin birer delegesi olarak  Birleşmiş Milletler  delegesi gibi hareket ederek ele aldıkları konularla ilgili İngilizce sunumlarını ve çözüm önerilerini başarılı bir şekilde sundular.

May

"Biz öğretmeni, öğrencisi, personeli ve velileriyle büyük bir aileyiz"

May

Mustafa Saffet Fen Lisesi robotik takımı S.M.C. 7600 olarak Amerika Birleşik Devletlerinin Florida Eyaletinde düzenlenen 2019 South Florida Regional robotik yarışmasına katılmak amacıyla 22.03.2019 – 01.04.2019 tarihleri arasında ziyaretimizi gerçekleştirdik. Uzun süren yolculuğumuzun ardından ilk gün Nasa Kennedy Space Center’ ı ziyaret ettik. İkinci gün Orlando’ da bulunan Universal Studios’ da eğlendik. 3. gün Everglades Ulusal Parkına giderek vahşi doğanın tadını çıkardık. 4. Gün Florida Internatinal Universitesi’ ne eğitim amaçlı gezimizi düzenledik. 5. Gün Miami Bayside Marina’ sında ve Miami Beach Ocean Drive’ da hoşça vakit geçirdik. Miami Heats – Dallas Maverick NBA maçını seyrettik. 7. ve 8. günler FRC yarışmasına katılarak takımımız adına deneyim kazanarak unutulmaz anlar yaşadık. 9. Gün Küba’ nın başkenti Havana’ ya 90 deniz mili uzaklıkta bulunan ve 12 adanın köprülerle birleştirilmesinden oluşan Florida Keys’ in aynı zamanda ülkenin en güney ucundaki Key West’ e gittik. Yolda dolaşan iguanaları, durgun denizdeki tropikal ve köpek balıklarını gözlemlemek gerçekten hiç unutamayacağımız anlardı. Öğretmenimiz İsmail PEKTAŞ’a ve takım sponsorlarımıza teşekkür ederiz.

May

Gönüllü Hizmet Vakfı Fen Lisesi robotik takımı SMC-7600; 2-4 Mart 2019 tarihleri arasında Ülker Sports Arena'da düzenlenen Uluslararası FRC (First Robotics Competition) İstanbul Bölgesel yarışmasına katılmıştır. Hazırlık süreciyle geçen ilk günün ardından ikinci gün takımların sıralama maçları başlamıştır. Üçüncü gün öğle saatlerine kadar sıralama maçları sürmüştür. Yaşananan güzel tecrübenin ardından 23 Mart 2019 tarihinden itibaren Nasa Kennedy Space Centerturu, Florida Uluslararası Üniversitesi, Everglades National Parkı, Miami, NBA maçıve Universal Studios gezisini de kapsayan 2019 South Florida bölgesel yarışmasına katılacak olan takımımızın altı üyesi çalışmalarına devam etmektedir. Takım Koçumuz İsmail PEKTAŞ hocamıza ve tüm takımımıza bize bu heyacanı yaşattığı için teşekkür ediyoruz.

May

Öğrencilerimiz yıl boyu yaptıkları yağlı boya resimlerini Görsel Sanatlar Öğretmeni Yurda AYYILDIZ eşliğinde Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanında sergilediler.

Nis

Okulumuzun düzenlemiş olduğu Pendik ilçesi 8.sınıflar arası Matematik yarışması başvuruları başlamıştır. Başvuru formuna ve yarışma şartnamesine aşağıdaki linkleri tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Şbt

İstanbul sebahattin Zaim Üniversitesi Öğretim Görevlisi  Dr. Mustafa Özgenel hocamız  öğrencilerimizle birlikte  "Yaratıcı Düşünme" konulu atölye çalışması gerçekleştirdi

Şbt

Idareci, Öğretmen ve öğrencilerimizle birlikte akademik ve bilimsel çalışmaların, yüksek teknolojik ürünlere dönüştürülmesine katkı sağlayan, insanliga değer katacak bilimsel ve teknolojik yeniliklerin merkezi olan Pendik  "Teknoparki" ziyaret ettik. Kurumsal iletişim uzmanı Serra Issız Hanım´a, iş geliştirme uzmanı Özgür Özçelik ve  kuluçka merkezi yöneticisi Güral Üzenç Bey e teşekkür ederiz.